La pel·lícula de major èxit d'aquest estiu s'estrena dissabte que ve en la nostra llengua a Montcada per primera vegada en la Comunitat Valenciana.
La pel·lícula de major èxit d'aquest estiu s'estrena dissabte que ve en la nostra llengua a Montcada per primera vegada en la Comunitat Valenciana.

El fenomen Barbie no ha acabat. Va quedar clar el passat mes de juliol quan, amb motiu de l’estrena mundial de la seua pel·lícula, les sales de cinema es van tenyir de rosa, les nines es van esgotar en les botigues de joguets i fins i tot la publicitat es va deixar portar per esta tendència.

Si semblava que el ‘boom’ ja va passar, ara Barbie fa un pas més. Amb el seu llargmetratge encara en sales 3 mesos després de la seua estrena, la nina més estimada per diverses generacions ha aprés un nou idioma: ara parla en valencià.

Aquest dissabte, 28 d’octubre, s’estrenarà per primera vegada en la Comunitat Valenciana la pel·lícula de Barbie doblegada al valencià. Serà en el Centre Cultural Blasco Ibáñez de Montcada a les 19.30 hores. L’entrada tindrà un preu general de 4 euros, 3 euros en el dia de l’espectador i 1,50 euros per a persones jubilades.

“En la nostra programació de cinema, sempre tenim en compte que siguen pel·lícules de qualitat i també que siguen actuals. A més, tenim molt present la perspectiva lingüística i per això tots el mesos incloem en la programació alguna projecció en la nostra llengua, ja que el cinema és un àmbit on el valencià és quasi inexistent en les programacions dels cinemes”, explica Anna Gascó, regidora de Cultura.

“Per tot això, triem projectar Barbie en la nostra llengua, ja que ací no s’ha projectat en valencià en cap sala. Per tant, promovem la llengua amb una pel·lícula que ha tingut molt de ressò i molt d’èxit sobretot entre la gent jove, i això també és important, atraure la gent jove”, conclou.