Amb aquest refrany, patrimoni de la saviesa del poble i transmés de manera oral, els pares i mares o amistats en volen dir que: “no hi ha cap problema que no es puga resoldre si un té voluntat de resoldre’l”. I per què diem açò?

Veient dos titulars que han aparegut a la premsa aquests darrers dies, volem recordar a la ciutadania que el que es pot fer a l’Ajuntament de Burjassot (governa el PSOE) i a l’Ajuntament de Xàtiva (governa el PSOE), l’equip de govern d’ací diu que no es pot fer a Montcada (qui ens governa?).

Notícia publicada el dimecres 28 d’abril al Levante-EMV

A l’inici de la pandèmia que ens està afectant personalment, socialment i econòmicament, des de Compromís per Montcada vam presentar unes quantes iniciatives destinades a ajudar la població amb més dificultats econòmiques i, al mateix temps, donar suport al comerç local, base de l’economia del nostre poble. Les nostres propostes, entre altres, van ser la campanya “Apadrina un comerç” o la creació “Bono-xec d’ajuda al comerç local”.

Estes iniciatives van ser rebutjades per l’equip de govern del PSOE. La seua resposta fou no a les ajudes perquè deien que no era legal (?). No entenem com la resta d’Ajuntaments que les han aplicades ho han pogut fer, o sí, sí que ho sabem: han treballat per donar-li a les bases de les ajudes la normativa jurídica que les faça viables. Han volgut i han pogut.

Més recentment, davant la sol·licitud d’alguns veïns i veïnes demanant que se’ls poguera facilitar un transport públic al punt de vacuna a Paterna (molt allunyat de l’estació del metro), presentàrem per escrit que l’Ajuntament facilitara un autobús que poguera fer diversos viatges coincidint en períodes de vacunació.

Notícia publicada el dimarts 27 d’abril al Levante-EMV

Com es pot comprovar, l’Ajuntament de Burjassot també ha pogut perquè… ha volgut. Ací, ni responen ni posen l’autobús.

Tot es qüestió de voluntat. Atenem el poble o sols ens fem fotos? Governem o deixem passar el temps?