La formació valencianista critica el pacte entre PSOE i C’s amb uns pressuposts que no tenen en compte la situació del coronavirus.

 

El Ple de l’Ajuntament de Montcada ha aprovat el pressupost per a 2020 amb els vots a favor de PSOE i C’s i els vots en contra de PP, Compromís i Vox.


Les propostes que ha presentat Compromís, rebutjades amb el vot en contra de PSOE, C’s i Vox, i l’abstenció del PP, van en la línia de reduir els alliberaments polítics i els assessors, i també la partida de festes per a 2020 (ja que estes han sigut cancel·lades). Este estalvi es destinaria a duplicar els diners per a la creació d’ocupació, emergència social i la creació d’ajudes als comerciants i autònoms del poble. A tot açò se li sumaria un pla d’ocupació dedicat als joves del municipi, un pla contra l’escletxa digital i ajudes al lloguer.

 

“Entenem que estes modificacions ajudarien a reduir l’impacte de la crisi del coronavirus, fet que no està previst inicialment als comptes, i per això no entenem el rebuig a estes propostes. És moment de prioritzar la despesa per ajudar els aturats, els joves que no tenen oportunitats de trobar un treball digne, els comerciants i autònoms del poble que durant estos mesos han hagut de tancar, les persones que no poden pagar un lloguer a Montcada pels alts preus o els que pitjor ho estan passant i es troben en risc de pobresa”, ha explicat Compromís Montcada.

 

“Des del primer moment d’esta crisi hem treballat per a ajudar i proposar i aportar idees i iniciatives, sempre en positiu. Encara que ni l’equip de govern ens haja cridat per intentar negociar estos pressuposts, nosaltres hem treballat proposant el que pensem que és necessari per al poble. Però el PSOE ha decidit pactar amb la dreta de C’s, partit que governa amb l’extrema-dreta a moltes autonomies i municipis i això ho haurà d’explicar als seus votants”, ha sentenciat la formació valencianista, que també ha afegit: “que el suport de Ciutadans fa realitat el pacte que ja suposàvem que tenien a principi de legislatura pel qual s’augmentà el nombre d’alliberats i les dietes per a assistències als òrgans de govern i que explica la poca tasca d’oposició que està fent al llarg d’esta legislatura.”

 

Per a Compromís: “la ineficàcia i manca de gestió del PSOE de Montcada es torna a fer evident quan presenta un pressupost que no s’adequa gens a la situació de crisi econòmica provocada per la COVID, no hi ha grans partides destinades a pal·liar els efectes a Montcada de la pandèmia, fins i tot no s’ha modificat ni la partida de Festes quan estes han sigut cancel·lades, fet ben cridaner que demostra que han presentat un pressupost que ja tenien treballat abans de la pandèmia i no han sigut capaços ni de fer les modificacions que calen per a poder fer front a esta situació tan crítica i posar en marxa la gestió seriosa i contundent que mereix la nostra ciutat”, declaren.