Valentina Cortegoso, regidora de joventut, medi ambient, benestar animal i mobilitat
Valentina Cortegoso, regidora de joventut, medi ambient, benestar animal i mobilitat

L’Ajuntament destina 25.000 euros per a escometre en les pròximes setmanes les obres del pipican.

Valentina Cortegoso (2001), és integrant de la candidatura de Compromís, i la regidora més jove de Montcada. Graduada en Ciències Polítiques, és la responsable de les àrees de joventut, medi ambient, benestar animal i mobilitat.

La regidora ja treballa en els projectes que començaran a tindre visibilitat pròximament. En concret, un d’ells és posar en marxa el bàndol whatsapp jove a fi d’arribar al major nombre de persones de la forma més ràpida i senzilla possible. Per a Cortegoso “és necessari buscar noves formes de participació juvenil a Montcada a través d’òrgans associatius amb capacitat de poder de decisió, així com projectes formatius útils per als joves en col·laboració amb l’IVAJ i el CVJ”.

Refugis climàtics

En el terreny del medi ambient i benestar animal la regidoria vol impulsar al llarg de la legislatura “els refugis climàtics”, esta iniciativa consisteix a identificar i crear zones i edificis públics a Montcada per a obrir-los als veïns en els mesos d’altes temperatures”, aquests llocs estaran “aclimatats i amb aigua per a garantir que totes les famílies tinguen espais agradables en els mesos d’estiu”.

Pel que respecta a l’àrea de benestar animal, Valentina afig que “en breu s’escometrà el pipican dotat amb 25.000 euros, al mateix temps que s’instal·laran tòtems amb bosses per a reduir els excrements dels gossos”. En aquest àmbit, el passat mes de setembre es va realitzar la segona edició de la Fira del Benestar Animal a fi de conscienciar i donar a conéixer les a entitats que treballen en este camp.

Finalment, Valentina Cortegoso indica que es van a instal·lar senyals verticals per a indicar les parades de l’autobús urbà que uneix els diferents nuclis de Montcada al mateix temps que s’estudia una modificació de les parades per a facilitar l’accés al mercat ambulant i la instal·lació de 20 aparcabicis amb capacitat per a 100 places.