El Vicealcalde Álvaro Gonzalvo i el regidor de Diversitat Funcional, Pep Esplà, amb el gronxador adaptat
El Vicealcalde Álvaro Gonzalvo i el regidor de Diversitat Funcional, Pep Esplà, amb el gronxador adaptat

Ainara té 16 anys i una malaltia que no li permet caminar per si mateixa. Ha passat tota la seua infància en una cadira de rodes des de la qual, sovint, veia a altres xiquets de la seua edat divertir-se als parcs de Montcada. Una cosa tan senzilla com jugar al parc és, per a alguns xiquets i les seues famílies, un autèntic repte.

Vanesa, mare d’Ainara, ha passat més de cinc anys sol·licitant un gronxador adaptat per a la seua filla, perquè als parcs d’altres municipis que sí que disposen d’estos i la xiqueta “el passa en gran”. Tras assabentar-se d’aquesta problemàtica, el portaveu i Vicealcalde de Montcada, Álvaro Gonzalvo, es va comprometre a iniciar els tràmits per a instal·lar l’anhelat gronxador. I finalment el gronxador per a Ainara és una realitat. Per a ella i per a tots els xiquets amb necessitats especials que ho desitgen.

Després d’escoltar les peticions de Vanesa, el regidor d’Urbanisme i Diversitat Funcional Pep Esplà i el seu equip de govern es van posar a la feina perquè hui, el Parc de la Mediterrània de Montcada, on està instal·lat, siga un lloc més inclusiu. “La meua filla té ja 16 anys, potser ho gaudeix un any o dos, però hi ha més xiquets com ella que el necessitaran”, explica Vanesa satisfeta del reeixit mentre visita la nova instal·lació amb Esplà i Álvaro Gonzalvo, Vicealcalde del municipi.

“Estem molt contents d’haver instal·lat ja este gronxador adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. Era una demanda històrica d’algunes famílies de Montcada i hui fem justícia en este primer pas de fer de Montcada i dels seus parcs llocs més inclusius on tots els xiquets i xiquetes puguen jugar”, explica el regidor Pep Esplà.

Aquest serà d’ús exclusiu per a persones amb diversitat funcional, perquè fan falta uns arnesos que l’Ajuntament entregarà a aquelles famílies que els necessiten, prèvia sol·licitud en el consistori.