Sobre les Paelles Universitàries del 13/04/2018

Males notícies
Tot indica que les Paelles Universitàries se celebraran a Montcada el pròxim 13 d’abril.
El passat 12 de març en una reunió de portaveus de l’Ajuntament de Montcada tots els grups representats van manifestar la seua posició contrària al fet que aquest esdeveniment es realitze a Montcada, tots a excepció del PSOE. És a dir 16 dels 21 regidors. Malgrat tot se segueix avant. Per què?
La celebració d’aquest tipus d’esdeveniments està completament desvinculat de Montcada ja que no aporta ni potencia cap manifestació cultural, ni aporta valors que siguen promocionables més enllà d’una manera de disfrutar del temps lliure i d’oci, com a mínim discutible que s’haja de promocionar per institucions públiques.
Discrepem que aquest tipus d’actes generen beneficis al comerç local i, els suposats treballs, seran contractes d’unes poques hores i seran de neteja. Per cap lloc es veu la promoció de treball de qualitat ni de continuītat.
Insistim que aquest no és el nostre model de festa. Seran més de 25.000 persones que s’han de distribuir en un espai d’uns 15.000 metres quadrats. La mobilitat serà dificultosa, per no dir inexistent.
Som contundents a dir que és un esdeveniment en el qual veiem moltíssims inconvenients i pocs avantatges.
Per tot açò des del Grup Municipal Compromís per Montcada hem decidit presentar, per registre d’entrada, una bateria de preguntes enfocades a resoldre els dubtes que genera la realització d´aquest esdeveniment, com per exemple:
– Quins informes s’han demanat als diferents departaments municipals per a prendre aquesta decisió amb una base legal?
– S’ha elaborat un informe d´idoneïtat de l’ús de l’espai que es pretén utilitzar per a la realització de les paelles?
– Qui ha decidit la realització d’aquesta iniciativa que es preveu que albergarà més de 25.000 estudiants universitaris?
– Qui i quan va iniciar els contactes per a dur endavant aquesta celebració a Montcada?
– En quin òrgan s’ha aprovat, per decret d’Alcaldia o en Junta de Govern Local?
– Té l’Ajuntament una assegurança de responsabilitat civil que cobrisca aquest acte?
– S’ha previst que quan acabe l’esdeveniment i es retire l’assistència sanitària que imaginem que duran els organitzadors, els serveis sanitaris del poble no podran garantir com qualsevol altre dia l’assistència a la població si han d’atendre els jóvens que puguen quedar-se pel poble?
Des de Compromís demanarem en el proper ple que l’alcaldessa i el grup municipal del PSOE reconsideren aquesta decisió, ja que tot indica que 16 dels 21 regidors de Montcada no estan a favor que es realitze aquest acte.

Arxivat en: General

Comentaris

 1. Pep Albert diu:

  Per què no demaneu la suspensió formalment de l’acte en el Ple i que s’adherisquen la resta de grups?.

  Serà valenta l’alcaldessa de autoritzar un acte contra un acord unànim del Ple de l’ajuntament?.

  Si ho fa i n’hi han conseqüències, danys o situacions no desitjades, la responsabilitat serà nomès de qui les haja pres, l’alcaldessa i el PSOE.

  Endavant, açò no aporta res a Montcada, nomès problemes, “mala cultura” i més despeses públiques!!.

  • montcada diu:

   Des del Grup Municipal Compromís per Montcada hem presentat una moció per paralitzar les Paelles Universitàries.
   -Perquè entenem que aquesta decisió s´ha pres de forma unilateral per part del PSOE i amb una ampla majoria de regidors en contra (16 de 21).
   -La nostra moció DE PARALITZACIÓ DE LES PAELLES l’han votada a favor tots els grups polítics de Montcada llevat del PSOE (de 20 regidors,faltava una del PP, només els 4 del PSOE estan a favor de fer les paelles, perquè una regidora seua es va absentar a l’hora de votar)
   -Perquè entenem que aquests tipus d´events no fomenten valors entre la joventut.
   -Perquè aquest esdeveniment no generarà beneficis per al comerç local i els contractes de treball seran de poques hores.
   Per tot açò, i per altres motius que podeu llegir a anteriors posts al nostre Facebook, demanem que es paralitze l´event. En cas que ja s´haja signat un preacord amb l´empresa organitzadora, demanem que es realitze una comissió amb tots els portaveus on es presente tota la documentació i els informes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *