Males notícies
Tot indica que les Paelles Universitàries se celebraran a Montcada el pròxim 13 d’abril.
El passat 12 de març en una reunió de portaveus de l’Ajuntament de Montcada tots els grups representats van manifestar la seua posició contrària al fet que aquest esdeveniment es realitze a Montcada, tots a excepció del PSOE. És a dir 16 dels 21 regidors. Malgrat tot se segueix avant. Per què?
La celebració d’aquest tipus d’esdeveniments està completament desvinculat de Montcada ja que no aporta ni potencia cap manifestació cultural, ni aporta valors que siguen promocionables més enllà d’una manera de disfrutar del temps lliure i d’oci, com a mínim discutible que s’haja de promocionar per institucions públiques.
Discrepem que aquest tipus d’actes generen beneficis al comerç local i, els suposats treballs, seran contractes d’unes poques hores i seran de neteja. Per cap lloc es veu la promoció de treball de qualitat ni de continuītat.
Insistim que aquest no és el nostre model de festa. Seran més de 25.000 persones que s’han de distribuir en un espai d’uns 15.000 metres quadrats. La mobilitat serà dificultosa, per no dir inexistent.
Som contundents a dir que és un esdeveniment en el qual veiem moltíssims inconvenients i pocs avantatges.
Per tot açò des del Grup Municipal Compromís per Montcada hem decidit presentar, per registre d’entrada, una bateria de preguntes enfocades a resoldre els dubtes que genera la realització d´aquest esdeveniment, com per exemple:
– Quins informes s’han demanat als diferents departaments municipals per a prendre aquesta decisió amb una base legal?
– S’ha elaborat un informe d´idoneïtat de l’ús de l’espai que es pretén utilitzar per a la realització de les paelles?
– Qui ha decidit la realització d’aquesta iniciativa que es preveu que albergarà més de 25.000 estudiants universitaris?
– Qui i quan va iniciar els contactes per a dur endavant aquesta celebració a Montcada?
– En quin òrgan s’ha aprovat, per decret d’Alcaldia o en Junta de Govern Local?
– Té l’Ajuntament una assegurança de responsabilitat civil que cobrisca aquest acte?
– S’ha previst que quan acabe l’esdeveniment i es retire l’assistència sanitària que imaginem que duran els organitzadors, els serveis sanitaris del poble no podran garantir com qualsevol altre dia l’assistència a la població si han d’atendre els jóvens que puguen quedar-se pel poble?
Des de Compromís demanarem en el proper ple que l’alcaldessa i el grup municipal del PSOE reconsideren aquesta decisió, ja que tot indica que 16 dels 21 regidors de Montcada no estan a favor que es realitze aquest acte.